De lange lijn kan gebruiksvriendelijker! Kies voor Biothane.

Gepubliceerd op 25 maart 2019 om 12:28

Die lange lijn kan nog veeeeel langer en gebruiksvriendelijker!

 

Zoals jullie weten ben ik om meerdere redenen een enorm voorstander van de lange lijn. Ten eerste omdat de hond meer ruimte krijgt tijdens de wandeling en er zelf voor kan kiezen of hij wel of niet die ene hond gaat begroeten. Daarnaast kunnen ze dan lekker eindeloos snuffelen waar iedere hond ontzettend blij van wordt. En kun jij lekker op de stoep blijven staan terwijl de hond lekker het gras in loopt om ergens achterin zijn behoefte te doen.

Of misschien ga je met je hond naar de jacht- of speurtraining en gebruik je daar een lange lijn.

 

Een nadeel van de meeste lange lijnen is dat ze vies worden, snel slijten of nog erger..  in je handen snijden.

Je herkent het misschien wel je koopt een lijn van nylon of stof , van 3 meter lang en gaat eens een lekker stuk wandelen met je hond. Die dan vervolgens ook nog alle plassen op zoekt. De lijn wordt vies, zwaar en na een tijdje staan de blaren in je handen.

Vervolgens hang je de riem, zodra je thuis komt, te drogen aan de kapstok en gaat ie of stinken en soms zelfs schimmelen.

Daar wordt natuurlijk niemand blij van. Dus die lijn komt vervolgens in de schuur te hangen en niemand kijkt er meer naar. Zonde!

Dan heb je nog die flexilijnen maar het nadeel daarvan is dat ze erg kwetsbaar zijn, de lijn te dun ( en snijdt langs je benen) en de hond voelt altijd weerstand op de lijn.

 

Tegenwoordig zie je veel Biothane lijnen. Wat een uitvinding!

 

Maar wat is Biothane nu eigenlijk?

Biothane is een verzamelnaam van producten die gefabriceerd zijn door Biothane Webbing coated corporation gevestigd in North Ridgeville, Ohio in de USA.

Het is een polyester band met een coating van TPU of PVC wat er voor zorgt dat het product niet slijt, niet schimmelt, niet scheurt, niet gaat stinken, soepel blijft maar toch heel sterk is. Het heeft een breekkracht van 454 kilo!

Het is dus sterker dan leer en nylon en de hond kan er gewoon mee zwemmen.

Daarnaast is het ook ontzettend licht van gewicht wat fijn is voor zowel de baas als de hond. En het snijdt niet in je handen :-)

 

Helaas zijn er steeds meer nep producten in omloop die aangeboden worden voor veel minder geld maar dus gewoon van plastic zijn en dus wel gaan scheuren. Dus ben ik op zoek gegaan naar een leverancier die dit product rechtstreeks uit Amerika haalt.

 

En omdat ik zo’n voorstander ben van een lange lijn zonder al te veel haken en ogen (zodat je de hond niet kunt bezeren) ben ik begonnen met het maken van 2 en 3 meter lijnen. En sta je dan even te kletsen met de buurvrouw of een voorbijganger neem er dan een korthouder bij van 25 cm. Dan kun je je hond kort houden als het nodig is.

 

En is je lijn vies geworden, geen probleem je kunt het zo afnemen met een vochtige doek en weer nat weghangen aan de kapstok. Ze gaan niet stinken en niet schimmelen.

Naast dat Biothane dus super sterk is kun je het ook krijgen in verschillende gave kleuren met een werkje erin dat echt lijkt op leer.

 

Vanaf vandaag maak ik deze lijnen op maat. Dus mocht jouw favoriete kleur niet op onze site staan of heb je een speciaal verzoek?

Laat het ons weten, ik ga graag voor je aan de slag.

 

Liefs Martine

 

By Frits & Freek