Het ontstaan van By Frits&Freek

Gepubliceerd op 7 januari 2019 om 17:19

Tien jaar lang heb ik een fulltime baan gehad in de zorg.


Waarin 2017 een zwaar jaar was van veel bezuinigingen, wel of niet die nieuwe functie aannemen die ze me vlak voor mijn vakantie aanboden, toch opnieuw solliciteren? Maar er vooral achter komen dat op kantoor zitten echt niet mijn ding was. En toen ik dat jaar ook nog eens op mijn 32e de diagnose AD(H)D kreeg werd het tijd voor een vakantie. 


Om het jaar fijn af te sluiten gingen mijn vriend en  ik op reis door Amerika voor drie weken.  Even er tussenuit, bijkomen en je ogen uitkijken! En waar kun je dan het beste beginnen? Juist New York!

We waren pas drie dagen in Amerika, heel veel gesprekken onder het genot van pancakes verder, of de knoop was al doorgehakt.

Ik wist niet waar ik wel blij van werd (behalve van mijn vriend op dat moment :-) ) maar ik wist in ieder geval dat ik niet blij zou worden van een andere functie.

Wat ik eigenlijk alleen maar wilde was mijn baan opzeggen! 

Een beetje impulsief zijn is mij niet vreemd zo blijkt :-)


Dus zo gezegd zo gedaan. Direct op mijn eerste werkdag na mijn vakantie heb ik mijn baan opgezegd.  HOERA! En midden april 2018 was dan mijn allerlaatste werkdag. 

Geen idee wat ik precies ging doen maar gelukkig gaf mijn vriend mij de ruimte om eerst los te komen van mijn oude baan en even te genieten van de vrije tijd. 

Vrije tijd waarin ik in het begin heel veel moeite had. Ik was vooral heel druk in mijn hoofd met dingen die moesten, in plaats van ruimte maken om na te denken over wat ik zou willen.  Ik koos ervoor om iedere dag minimaal anderhalf uur te wandelen met Frits. Mijn hoofd leegmaken en vooral niet teveel nadenken. 

 

Wat ik wel al wist was dat ik van kinds af aan al affiniteit met honden en katten heb, verschillende opleidingen in gedrag en opvoeding voor honden gevolgd heb en jarenlang een hondenschool gehad samen met mijn moeder.

Tijdens het lesgeven op de hondenschool van mijn moeder kwam ik er ook vaak achter waar hondeneigenaren naar op zoek waren en wat belangrijk is voor de hond. 

Daarnaast was ik altijd al verliefd op dierenwinkels. Rondlopen en spullen kopen voor je favoriete huisgenootjes. 

En zo kwam de gedachte om zelf een webshop te  beginnen. En omdat ik de allerleukste hond (Frits) en kat (Freek) heb, en die samen ook nog eens een fantastisch duo zijn, was de naam ook zo bedacht By Frits & Freek moest het worden.

Positief trainen en opvoeden van honden en katten heeft altijd al mijn voorkeur gehad. En geduld en respect voor het dier zeker. Bij de keuze van de producten die ik in ging kopen ben ik dan ook altijd bezig geweest met het welzijn van het dier.  En daarbij probeer ik ook nog rekening te houden met het baasje. Kortom een serieuze taak :-)

De afgelopen maanden ben ik dan ook druk bezig geweest met alle voorbereidingen.

En uiteindelijk ging mijn webshop in december 2018 online! 

 

Ik ben trots. Ik ben mijn vriend heel dankbaar, ik ben tevreden en ik ben vooral ontzettend blij met het werk wat ik nu doe!

En ik hoop dat ik de komende jaren heel veel honden, katten en hun baasjes blij kan maken met mijn spullen.

 

Liefs, Martine


 »