Is jouw poes ook te dik? Probeer eens een snuffelkleed!

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 17:09

Je kent ze wel die lekkere dikke luie katten.  Van die lekkere vetklepjes op de vensterbank. Met zo'n brutale-verder-niks-aan-de-hand kop. Zo eentje die je niets meer hoeft te vertellen. Want hij weet alles al. Ze zijn vaak zo aandoenlijk om te zien en liggen vaak languit te niksen. Een beetje voor zich uit starend in de warmte van de verwarming.  Soms krijg je een vriendschappelijke ik-knijp-mijn-oogjes-dicht groet. Of een pootje wat ineens uitsteekt als je langsloopt. AAI MIJ!

Zo kunnen ze een gat in de dag slapen. Vaak komen ze alleen overeind als je de voorraadbus tevoorschijn tovert uit het keukenkastje wanneer het etenstijd is. 

Eigenlijk best sneu want hoe saai is je leven dan? Vaak hoor je mensen zeggen : ' ik zou weleens een dag willen ruilen hoor'.

Nou als ik eerlijk ben misschien 1 hele dag maar dan niet meer hoor. Ze lijken wel steeds luier te worden en steeds dikker. Wat niet gek is natuurlijk als je alleen maar de hele dag ligt en alleen overeind komt als je naar de kattenbak moet of het tijd is om te eten.

 

Vaak hoor je de kattenbaasjes dan zeggen: ' Ja maar mijn kat kan niks hoor'.  Nou en of kan jouw kat wat! Moet jij eens opletten!

Katten zijn van nature heel erg nieuwsgierig en super leergierig. Dus als je ze iets wilt leren moet je het leuk aanbieden. Wek hun interesse eens..  Ook katten verdienen een baasje dat ze zo nu en dan uitdaagt. 

 

Zo heb ik onlangs onze kater Freek eens laten kennis maken met het snuffelkleed (al bekend bij de hondenbaasjes).

Freek is van nature geen luie dikke kat. Hij wandelt iedere ochtend mee met de honden uitlaten. Rent de trap op en af. En als ik thuis ben volgt hij me de hele dag. Gaat erbij zitten als ik de was aan het opvouwen ben. Zit op het bed als ik deze wil verschonen. Loopt graag buiten. Zo nu en dan maakt hij weleens ruzie in de wijk. Nee Freek die redt zich wel zo gedurende de dag.

Maar als het regent komt Freek niet buiten. Dan wordt Freek ineens Terror Freek. Hij verandert dan van een gezellig vetklepje op de vensterbank naar een brutale Freek.

En als het de hele dag regent dan wordt Freek een beetje vervelend, echt vervelend. En gaat dan lekker onze hond terroriseren. Of spullen van tafel gooien; pennen, kladblokjes of hij rooft de fruitschaal leeg en rent ie ineens voorbij met een mandarijntje. 

Ja Freek is een beetje apart misschien. 

Dus op regenachtige dagen zoals vandaag geef ik Freek zijn snuffelkleed. Zodat Freek lekker iets te doen heeft. Ik verstop zijn voer voor de ochtend erin en leg het op de grond.  En dan wordt Freek heel actief! Kan die even zijn ei kwijt, worden onze honden met rust gelaten en tegelijkertijd moet hij iets doen voor zijn voer. Waardoor we er weer voor zorgen dat Freek lekker slank blijft ;-)

Typische win-win situatie.  En als Freek toch een goede dag blijkt te hebben mogen zelfs de honden mee zoeken.

 

Wil je jouw kat ook leren hoe hij zijn brokjes moet zoeken in een snuffelkleed? Dan kan echt al in een paar stappen. 

 

Stap 1

Til die luie kat van je eens van de vensterbank. Lok hem desnoods met wat lekkers :-)

 

Stap 2

Pak je snuffelkleed erbij. Er verstop de brokjes van je kat (terwijl hij het ziet) tussen het snuffelkleed

 

Stap 3

Stuur je kat richting het snuffelkleed. Dit kun je doen door  een brokje voor zijn neus te houden en hem te lokken. 

Wijs hier en daar eens wat plekken aan waar je wat verstopt hebt. De beloning komt vanzelf als hij een brokje heeft gevonden. 

Hoe meer succes hoe leuker de kat het gaat vinden!

 

Je zult zien als je dit al een paar keer gedaan hebt, en je dit kleed tevoorschijn haalt, de kat meteen naar je toe komt lopen!

 

Dus voor alle baasjes met luie vensterbank katten kom in actie!

Veel plezier, ik zie de foto's graag tegemoet. En als je dan klaar bent met zoeken. Kun je er altijd nog op gaan liggen..

 

Liefs Martine,

By Frits & Freek

www.byfrits-freek.nl

 

 


«