Gun jouw hond ook een wandeling aan een lange lijn!

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 om 14:08

Recent is er een nieuw onderzoek uitgekomen over het wandelen en laten snuffelen van jouw hond, aan een lange lijn

 

Een tijd geleden schreef ik al eens dat het zo fijn is voor je hond om hem de ruimte te geven en te laten snuffelen tijdens de wandeling. Dit omdat snuffelen de hartslag van de hond naar beneden brengt en hem helpt te ontspannen. Daarnaast is snuffelen een basisbehoefte voor jouw hond. En is het ook heerlijk voor jou om samen ontspannen met je hond een lange wandeling te maken.

Zo kun je na een lange dag je hoofd leegmaken. 

 

Nu las ik een recent onderzoek, waarbij de hartslag van verschillende honden (jong en oud) is opgemeten tijdens het snuffelen.

En wat blijkt; hoe intensiever de hond mag snuffelen tijdens de wandeling, hoe lager de hartslag. Dat wisten we natuurlijk al.

Maar nu is het onderzoek verder uitgebreid en hebben ze tijdens het onderzoek 61 honden onderzocht in verschillende leeftijden, rassen, gecastreerd of niet gecastreerd en gebruik gemaakt van een lange lijn en een korte lijn tijdens dit onderzoek. 

 

Tijdens een 5 minuten durende wandeling is de hartslag gemeten van deze honden en hoeveel de hond snuffelt.

 

Het volgende is uit het onderzoek gekomen:

- Een hond snuffelt 280% meer tijdens een wandeling aan een lange lijn dan wanneer deze aan een korte lijn loopt. 

- Een hond snuffelt 330% meer wanneer deze los loopt dan aan een korte lijn. 

Hier worden wij echt zo ongelooflijk gelukkig van! En de honden natuurlijk nog veel meer.

En nu hopen we dan ook dat hondeneigenaren dit lezen en hun hond een lange lijn gunnen voor een meer ontspannen wandeling. 

 

Wij begrijpen ook dat als je een druk gezin hebt, werkt en in een woonwijk woont het soms best lastig is om tijd te nemen voor je hond. Maar als je leest hoe gelukkig je je hond hiermee maakt, weet ik zeker dat ook jij voortaan met een lange lijn wilt gaan lopen. 

Maak kleine stapjes, leg je de kortere lijn aan de kant en wandel 1x per dag met een lange lijn. Gun jouw hond de tijd en laat hem eindeloos snuffelen. Zo ontspan je heerlijk samen tijdens een wandeling en maak je lekker je hoofd leeg. 

 

En als je dan op zondag nog wat tijd over hebt en je wilt je hond iets cadeau doen... Ga dan eens naar het bos, gooi de lijn los en geniet. Laat hem lekker los rennen, zelf beslissen hoe lang hij ergens wil snuffelen en neem eens de tijd om samen op een bankje te gaan zitten. Je hond zal er van opknappen, en jij zelf ook. 

 

En omdat wij zo gelukkig worden van dit onderzoek en iedere hond een wandeling aan een lange lijn gunnen hebben wij verschillende lange lijnen in ons assortiment van Biothane. Deze lijnen maken wij allemaal zelf.

Heb je toch liever een lange lijn van leer? Die hebben wij ook.

 

Ben je op zoek naar een mooie lange lijn, neem dan eens een kijkje in onze shop.

 

Liefs Martine

By Frits & Freek

www.byfrits-freek.nl

 

 

Bron: facebook Hondenschool Jans


«